Reizen naar Mauritanië: Redenen en Wat te Doen

August 26, 2023

Introductie

Mauritanië, gelegen in Noordwest-Afrika, is een fascinerend land met een rijke geschiedenis en een unieke cultuur. Hoewel het misschien niet zo bekend is als andere Afrikaanse bestemmingen, heeft het veel te bieden aan avontuurlijke reizigers. Of je nu geïnteresseerd bent in prachtige woestijnlandschappen, oude historische steden of het ervaren van de lokale tradities, Mauritanië zal je zeker niet teleurstellen.

Redenen om naar Mauritanië te reizen

 • Natuurlijke schoonheid

  Mauritanië staat bekend om zijn adembenemende woestijnlandschappen. Van de uitgestrekte duinen van de Sahara tot de prachtige oases en de indrukwekkende rotsformaties, de natuurlijke schoonheid van Mauritanië is werkelijk spectaculair. Reizigers kunnen genieten van kamelenritten door de duinen, sterrenkijken onder een heldere hemel en het verkennen van verborgen watervallen en meren.

 • Rijke geschiedenis

  Mauritanië heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het oude Mauretania. Er zijn tal van historische bezienswaardigheden en ruïnes verspreid over het land. Bezoek de oude stad Chinguetti, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en ontdek de goed bewaarde middeleeuwse architectuur. Vergeet ook niet om de oude handelspost Walata te verkennen en de historische stad Ouadane te bezoeken.

 • Rijke cultuur

  De cultuur van Mauritanië zit vol met tradities en gewoonten die al eeuwenlang in stand worden gehouden. Bezoek lokale gemeenschappen en maak kennis met de gastvrije bevolking. Leer de lokale ambachten kennen, zoals het maken van traditionele kleding en sieraden, en proef de heerlijke lokale keuken.

Wat te doen in Mauritanië

 1. Ontdek de Sahara

  Een van de hoogtepunten van een reis naar Mauritanië is het verkennen van de Sahara-woestijn. Maak een tocht per kameel door de duinen en ervaar de adembenemende schoonheid van het landschap. Breng een nacht door in een traditioneel Berberkamp en geniet van de serene omgeving.

 2. Verken Ouadane

  Bezoek de historische stad Ouadane en ontdek de overblijfselen van de oude middeleeuwse handelspost. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de architectuur van vervlogen tijden. Vergeet niet om te genieten van het prachtige uitzicht vanaf de stadsmuren.

 3. Bezoek de Banc d'Arguin National Park

  Maak een excursie naar het Banc d'Arguin National Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Dit prachtige park herbergt een overvloed aan vogels, waaronder enkele zeldzame soorten. Neem een boottocht naar de vogeleilanden en bewonder de kleurrijke verscheidenheid aan gevleugelde vrienden.

Conclusie

Mauritanië is absoluut een bestemming die je moet overwegen als je op zoek bent naar een unieke en avontuurlijke reiservaring. Met zijn natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en levendige cultuur zal Mauritanië je telkens weer verrassen. Dompel jezelf onder in de schoonheid van de Sahara, ontdek oude steden en maak kennis met de gastvrije bevolking. Een reis naar Mauritanië zal ongetwijfeld een blijvende indruk op je achterlaten.

Read also

Reizen naar Irak: Redenen en Wat te Doen
Reizen naar Paraguay: Redenen en wat te doen
Reizen naar Letland: Redenen en Wat te Doen
Reizen naar Sri Lanka: Redenen en wat te doen
Reizen naar Tsjaad: Redenen en wat te doen
Reizen naar Slowakije: Redenen en Wat te Doen
Comments
Tags