De Nationale Sport van Zwitserland: Schwingen

August 25, 2023

Inleiding

Zwitserland, het land van de uitgestrekte Alpen en prachtige landschappen, heeft een rijke sportcultuur. Hoewel voetbal en skiƫn veel populariteit genieten, is er een nationale sport die diepgeworteld is in de Zwitserse traditie en cultuur. Dit is schwingen, een unieke vorm van worstelen die al eeuwenlang beoefend wordt in dit prachtige land. In dit artikel duiken we dieper in deze fascinerende sport en ontdekken we waarom het de harten van zoveel Zwitsers heeft veroverd.

De Oorsprong

Schwingen, in het Duits ook wel bekend als "Schwingen der Eidgenossen", vindt zijn oorsprong in de Zwitserse Alpen in de 13e eeuw. De sport ontstond als een manier voor herders en boeren om hun kracht en vaardigheden te meten tijdens sociale bijeenkomsten in de zomer.

Al snel groeide schwingen uit tot een officiƫle sport die door het hele land wordt beoefend. Het kreeg zelfs de status van Nationale Sport van Zwitserland vanwege zijn historische en culturele waarde.

De Regels

De regels van schwingen zijn vrij eenvoudig. Twee deelnemers staan op een met zaagsel bedekte arena en proberen elkaar op de rug te werpen. Het gevecht begint met een handdruk, gevolgd door een intense greep op elkaars broekriem. Het doel is om je tegenstander uit balans te brengen en hem op zijn rug te werpen, waarbij je beide schouders op de grond moet houden.

Een gevecht duurt meestal enkele minuten, maar kan soms ook langer duren. Er zijn verschillende technieken en worpen die schwingers gebruiken, en het vergt behendigheid, kracht en strategisch inzicht om succesvol te zijn in deze sport.

De Traditionele Kleding

Schwing

Read also

De Nationale Sport van Kosovo
De nationale sport van Eritrea
De Nationale Sport van Rwanda
De nationale sport van Guernsey - Een diepgaande verkenning
Nationale Sport van de Centraal-Afrikaanse Republiek
De Nationale Sport van Turkije: Traditioneel en Vermakelijk
Comments
Tags